Lammas-fetapiirakka

1 h 30 min
4.6
1

Lammas-fetapiirakka

MU
1
4.6
Lammas-fetapiirakka tulvii Kreikan makuja. Kauniit tähtikoristeet tekevät lammas-fetapiirakasta pikkujoulujen suolaisen suosikin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1 dlperunahiutaleita
  • 3 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 2 dlvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 300 glampaan jauhelihaa
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dlpunaviiniä
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta se puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki sekoitellen. Siirrä sipulit toiseen astiaan.

Kuumenna pannu uudestaan. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista sekoitellen. Lisää joukkoon ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit, tomaattipyree, mausteet ja punaviini.

Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä pannu pois levyltä.

Sekoita lihaseoksen joukkoon hienonnetut mintunlehdet ja fetakuutiot.

Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen osa taikinasta piirakkavuoan (Ø 21 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kauli toinen osa taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä levyksi. Ota siitä erikokoisilla tähtimuoteilla tähtiä.

Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle ja nosta tähdet täytteen päälle limittäin. Voitele tähtien toisiaan koskevia sakaroita kevyesti vedellä, että ne liimautuvat paremmin toisiiinsa kiinni.

Paista lammas-fetapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes se on saanut kauniisti väriä.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä