5(2)
Lakukauralastut valmistuvat puolessa tunnissa, kun makeannälkä yllättää
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Lakukauralastutuissa on lakujauhetta taikinassa ja lakupaloja pinnalla. Ohuet, rapeat ja sopivan sitkeät lakukauralastut valmistuvat puolessa tunnissa ja katoavat parempiin suihin yhtä nopeasti.
Julkaistu 26.10.2018
Maku
Reseptin ainekset 24 kpl
75 gvoita
2 dlkaurahiutaleita
1 1/2 dlsokeria
1 rklvehnäjauhoja
2 rkllakritsijauhetta
1 tlleivinjauhetta
1muna
Pinnalle
2 dlpehmeää lakritsia
2 rkllakritsirakeita

Lakukauralastut leivotaan helposti näin:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, lakritsijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.
  2. Nostele taikinasta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikinaa hieman ja lisää päälle hienonnettua lakritsia ja rakeita. Jätä keksien väliin runsaasti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.
  3. Paista lakukauralastuja 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna kauralastujen jäähtyä pellillä. Nosta jäähtyneet lastut lastalla tasaiselle alustalle.
  4. Säilytä lakukauralastut tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Kommentoi »