Laku-nakukakku

4 h 40 min
5
0

Laku-nakukakku

Lakritsijauhe ja puolukka ovat maagisen hyvä ja uudenlainen makuyhdistelmä. Tällä laku-nakukakulla hurmaat vieraat vaikkapa itsenäisyyspäivän kekkereissä!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Laku-kakkupohja

  • 75 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 rkllakritsijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja (tai mantelijauhetta)

Puolukkamousse

  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 gvaniljarahkaa (tai kuningatarrahkaa)
  • 1 1/2 dlpuolukkasurvosta (sokeroitu)
  • 1 1/2 - 2 dltomusokeria
  • 3 kplliivatelehteä
  • 1 rklpuolukkamehua

Lisäksi

  • Koristeluun puolukoita ja talvisia koristeita

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h 40 min

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti lastalla nostellen.

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 24–26 cm).

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Kumoa kakku ritilälle hieman jäähtyneenä.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, puolukkasurvos ja tomusokeri. Tarkista maku.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna puolukkamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun.

Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, kerma-rahkaseokseen. Nosta mousse jääkaappiin hyytymään puoleksi tunniksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Levitä puolukkamoussea kerrosten väliin ja päälle. Jätä reunat kuorrutamatta naked cake -tyyliin.

Anna kakun asettua ja vetäytyä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan.

Koristele valmis kakku kokonaisilla puolukoilla ja haluamillasi talvisilla koristeilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä