Maku

Lakritsitoffee

5 h 25 min
0
1

Ihanan sitkeää toffeeta voi valmistaa helposti kotioloissakin, kunhan omistaa digitaalisen lämpömittarin. Ruotsalaisen Pärlans konfektyr -konvehtiliikkeen ohjeella tehdyt toffeet maistuvat sopivasti lakulta lakritsijauheen ansiosta.
Tulosta
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (60 kpl)

  • 80 gvoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 15 glakritsijauhetta (2 1/2 rkl)
  • 170 gglukoosisiirappia (reilu 1 dl)
  • 250 gsokeria (n. 3 dl)

Tee näin

5 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 h

Mittaa kattilaan voi, kerma ja suola, sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vispilällä lakritsijauhe.

Mittaa toiseen, paksupohjaiseen kattilaan glukoosisiirappi ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Kuumenna seos ja anna poreilla kunnolla, kunnes lämpötila on 170 astetta. Varo lämmittämästä liikaa! Ota kattila pois levyltä.

Kaada voi-kermaseos 170-asteiseen siirappiin samalla sekoittaen, varo kuumaa höyryä. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes lämpötila on 127 astetta.

Kaada seos n. 20×20-senttiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai silikonivuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä n. 4–5 tunnin ajan.

Leikkaa n. 60 palaan, veitsi ja pitsaleikkuri ovat hyviä apuvälineitä. Kääri palat voipaperiin ja säilö kuivassa ja viileässä.

- Lakritsijauheen voi jättää pois, mutta merisuolan suosittelisin jättämään.- Älä sekoittele toffeeta keittämisen aikana ja mittaa lämpötila keitoksen keskeltä, ei pohjalta tai reunoilta.
MITÄ PIDIT?
0