Kotivinkki

Lakritsitiikerikakku – klassikkokakku mustilla lakuraidoilla

1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Klassikkokakku sai mustat raidat! Lakritsitiikerikakun juju löytyy lakritsikastikkeesta, joka tuo kakkuun aimo annoksen makua.
KA
4.4
1
Julkaistu 27.11.2014


Reseptin ainekset (1 kakku)

Lakritsitiikerikakku

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dlvalmista lakritsikastiketta tai murskattuja lakukarkkeja
  • ½ dlmaitoa
  • voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  • lakukastiketta koristeluun (lakukastiketta koristeluun)
Tulosta

Lakritsitiikerikakku valmistuu näin:

  1. Ota rasva sulamaan ja voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla (tilavuus enintään 2 litraa).
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Ota taikinasta noin ⅓ toiseen kulhoon. Sekoita siihen lakritsikastike tai murskatut lakukarkit sekä maito.
  5. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Levitä vaalean taikinan päälle lakutaikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele taikinaa hiukan haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle kakkua muutaman sentin syvyinen vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, lakritsitiikerikakku on kypsä.
  7. Kumoa lakritsitiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Koristele halutessasi vielä lakukastikkeella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

1 kommentti