Kotivinkki

Lakritsitiikerikakku – klassikkokakku mustilla lakuraidoilla

1 h 15 min
KA
4.6
1

Klassikkokakku sai mustat raidat! Lakritsitiikerikakun juju löytyy lakritsikastikkeesta, joka tuo kakkuun aimo annoksen makua.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (1 kakku)

Lakritsitiikerikakku

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dlvalmista lakritsikastiketta tai murskattuja lakukarkkeja
  • ½ dlmaitoa
  • voita tai margariinia ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  • lakukastiketta koristeluun (lakukastiketta koristeluun)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Lakritsitiikerikakku valmistuu näin:

  1. Ota rasva sulamaan ja voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla (tilavuus enintään 2 litraa).
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Ota taikinasta noin ⅓ toiseen kulhoon. Sekoita siihen lakritsikastike tai murskatut lakukarkit sekä maito.
  5. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Levitä vaalean taikinan päälle lakutaikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele taikinaa hiukan haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle kakkua muutaman sentin syvyinen vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, lakritsitiikerikakku on kypsä.
  7. Kumoa lakritsitiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Koristele halutessasi vielä lakukastikkeella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.6