Maku

Lakritsipullat ovat lakufanin unelma – taikinassa maistuu sitruuna ja vaniljatäytteessä lakujauhe

2 h 30 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 45 min
Lakritsipullat ovat lakufanin unelmapullat, kuin dallaspullat, mutta taikinaan lisätään sitruunaa ja vaniljarahkatäytteeseen lakritsijauhetta. Tiesitkö muuten, että nimestään huolimatta dallaspullat ovat täysin suomalainen keksintö vuodelta 1995? Niiden resepti on Fazerin tuotekehittäjä Tapani Mäkäräisen käsialaa.
0
0
Julkaistu: 26.10.2018


Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 50 gtuorehiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1muna
  • 12-14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 200 gvaniljarahkaa
  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rkllakritsijauhetta
  • 1 dlvaniljakreemijauhetta
  • 2 tlmustaa elintarvikeväriä

Koristelu

  • 1 dllakritsikastiketta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
Tulosta

Lakritsipullat leivotaan näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-sitruunamehuseokseen. Lisää sekaan sitruunankuori, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja vaivaa hetki. Sekoita lopuksi pehmeä voi taikinaan.
  2. Kohota pullataikina kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Sekoita täytteen huoneenlämpöinen rahka, pehmeä voi, sokeri ja lakritsijauhe. Lisää sekaan vaniljakreemijauhe ja elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm). Levitä täyte taikinalle ja kääri taikina rullaksi. Leikkaa taikinarulla kolmen sentin paloiksi. Nosta kiekot leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Kohota pullia leivinliinan alla 30–45 minuuttia.
  5. Voitele lakritsipullat munalla ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  6. Koristele jäähtyneet lakritsipullat lakukastikkeella ja raastetulla sitruunankuorella.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »