Lakritsinen juustokakku

0
1

Lakritsinen juustokakku

Lakritsinystävän must to do -juustokakku. Pehmeä ja kunnon lakritsinen maku.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 180 gDominokeksejä
  • 80 gvoita

Täyte

  • 400 gBrunberg lakritsitoffeepaloja (2 pussillista)
  • 4,75 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 7 kplliivatelehtiä
  • 0,5 dlvettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja lisätään sulatettu voi. Painellaan seos irtokakkuvuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatteet kylmään veteen. Sekoitetaan toffeet ja kerma (0,75 dl) kattilassa. Sulatetaan miedolla lämmöllä ja jäähdytetään hyvin. Vatkataan erikseen vaniljakastike sekä kerma (4 dl) vaahdoksi. Sekoitetaan lakritsiseoksen joukkoon tuorejuusto, vatkattu vaniljakastike ja kermavaahto. Sulatetaan liivatteet pieneen vesitilkkaan, jäähdytetään hiukan ja lisätään ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja lakritsipalloilla. Iloisemman kakun saa, jos koristelee lakritsipaloilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä