3,8(8)
Lakritsimuffinssit
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Herkulliset lakritsimuffinssit vaikkapa pääsiäispöytään. Aitoa lakritsinmakua muffinsseihin antaa Brunbergin lakritsitoffeepalat.
Reseptin ainekset
15 kpl
100 gvoita
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 kplkananmunaa
1,5 dlsmetanaa
4,5 dlvehnäjauhoja
1,5 tlruokasoodaa
15 kplBrunberg lakritsitoffeepaloja
2 dlkermaa
100 glakritsia
1,5 rkllakritsijauhetta

Sulatetaan pienellä lämmöllä kattilassa lakritsitoffeet parissa ruokalusikallisessa kermaa. Sekoitetaan keskenään voi ja sokeri. Lisätään munat yksitellen. Sekoitetaan joukkoon kuivat aineet, joihin on laitettu sekaan lakritsijauhe. Sekoitetaan puolet jäähtyneestä lakritsiseoksesta smetanan joukkoon ja sekoitetaan smetana varovasti taikinaan. Jätetään toinen puoli lakritsitoffeeta kuorrutetta varten. Jaetaan taikina muffinssipellille muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa kypsiksi noin vartin verran. Levitetään lakritsiseos lämpimien muffinssien päälle, niin se levittyy hyvin, annetaan jäähtyä ja vatkataan loppu kerma vaahdoksi, pursotetaan muffinssien päälle kermavaahtoa ja koristellaan lakritsipaloilla. 

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.