Maku

Lakritsimuffinssit

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Herkulliset lakritsimuffinssit vaikkapa pääsiäispöytään. Aitoa lakritsinmakua muffinsseihin antaa Brunbergin lakritsitoffeepalat.
3.8
2
Julkaistu: 17.3.2015


Ainekset (15 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 1,5 dlsmetanaa
  • 4,5 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlruokasoodaa
  • 15 kplBrunberg lakritsitoffeepaloja
  • 2 dlkermaa
  • 100 glakritsia
  • 1,5 rkllakritsijauhetta
Tulosta

Sulatetaan pienellä lämmöllä kattilassa lakritsitoffeet parissa ruokalusikallisessa kermaa. Sekoitetaan keskenään voi ja sokeri. Lisätään munat yksitellen. Sekoitetaan joukkoon kuivat aineet, joihin on laitettu sekaan lakritsijauhe. Sekoitetaan puolet jäähtyneestä lakritsiseoksesta smetanan joukkoon ja sekoitetaan smetana varovasti taikinaan. Jätetään toinen puoli lakritsitoffeeta kuorrutetta varten. Jaetaan taikina muffinssipellille muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa kypsiksi noin vartin verran. Levitetään lakritsiseos lämpimien muffinssien päälle, niin se levittyy hyvin, annetaan jäähtyä ja vatkataan loppu kerma vaahdoksi, pursotetaan muffinssien päälle kermavaahtoa ja koristellaan lakritsipaloilla. 

2 kommenttia