Maku

Lakritsi-vadelmatartaletti

3 h 50 min
5
0

Lakritsi-vadelmatartaletti

Murea pohja, makea täyteläinen suklaa, kirpeän raikkaat vadelmat ja suolainen salmiakkikastike. Tämä lakritsi-vadelmatartaletti on häpeämättömän muhkea.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Muropohja

  • 125 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Lakritsiganache

  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1-2 tllakritsijauhetta

Lisäksi

  • Päälle tuoreita vadelmia, lakritsi tai salmiakkikastiketta (esim. Dr. Oetker), tomusokeria

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h

Nypi voi, jauhot, sokerit ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Voitele joko yksi iso tartalettivuoka (Ø 22 cm) tai 5–6 pienempää vuokaa (Ø 8 cm). Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa koosta riippuen 15–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Rouhi suklaa hienoksi ja siirrä teräskulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja vatkaa siihen lakritsijauhe. Kaada kuuma kerma-lak-ritsiseos rouhitun suklaan päälle vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa liukenee ja seos on kiiltävää.

Siirrä ganache jääkaappiin 15–30 minuutiksi. Vatkaa se jääkaappikylmänä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Varo vatkaamasta seosta liian kovaksi.

Täytä tartalettipohjat ganachel-la, joko pursottamalla tai levittämällä palettiveitsen avulla. Koristele tartaletit kokonaisilla vadelmilla. Valuta päälle lakritsi- tai salmiakkikastiketta. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki!

Vinkki Jos ganache on liian tanakkaa pursotettavaksi, anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä