Maku

Lakritsi-nektariinigaletet – vegaaninen herkku valmistuu ilman piirakkavuokaa

1 h 5 min
VE
0
0

Nektariinin ja lakritsin makupari hurmaa pienissä rustiikkisissa piirakoissa. Kotoinen galette ei kaipaa piirakkavuokaa. Mitä rennommin sen kaulit, sitä jännittävämmän näköinen siitä tulee.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1 tlraakalakritsijauhetta
  • 100 gmaidotonta margariinia (kylmänä)
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 2nektariinia
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 tlraakalakritsijauhetta

Tarjoiluun

  • 1 lvegaanista vaniljajäätelöä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Näin valmistat lakritsi-nektariinigaletet:

  1. Yhdistä kulhossa jauhot, sokeri ja lakritsijauhe. Kuutioi margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta kiinteä pallo. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Leikkaa nektariinit pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeria ja lakritsijauhetta. Anna maustua kaulimisen ajan.
  4. Jaa taikina 8 osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 15 cm). Käytä jauhoja apuna.
  5. Levitä nektariinipalat pohjan keskelle. Kääntele taikinan reunat täytteen päälle.

Vinkki!

Voit leipoa taikinasta myös kaksi isompaa galettea.

MITÄ PIDIT?
0