Lakritsi-nektariinigaletet – vegaaninen herkku valmistuu ilman piirakkavuokaa
1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
50 minNektariinin ja lakritsin makupari hurmaa pienissä rustiikkisissa piirakoissa. Kotoinen galette ei kaipaa piirakkavuokaa. Mitä rennommin sen kaulit, sitä jännittävämmän näköinen siitä tulee.
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.7.2019

Lakritsi-nektariinigaletet – vegaaninen herkku valmistuu ilman piirakkavuokaa
Reseptin ainekset (8 kpl)
Pohja
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 rklfariinisokeria
- 1 tlraakalakritsijauhetta
- 100 gmaidotonta margariinia (kylmänä)
- 2 rklkylmää vettä
Täyte
- 2nektariinia
- 1 rklfariinisokeria
- 1 tlraakalakritsijauhetta
Tarjoiluun
- 1 lvegaanista vaniljajäätelöä
Näin valmistat lakritsi-nektariinigaletet:
- Yhdistä kulhossa jauhot, sokeri ja lakritsijauhe. Kuutioi margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta kiinteä pallo. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Leikkaa nektariinit pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeria ja lakritsijauhetta. Anna maustua kaulimisen ajan.
- Jaa taikina 8 osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 15 cm). Käytä jauhoja apuna.
- Levitä nektariinipalat pohjan keskelle. Kääntele taikinan reunat täytteen päälle.
Vinkki!
Voit leipoa taikinasta myös kaksi isompaa galettea.

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät – suolainen ja makea syleilevät toisiaan kesän suloisimmissa leivissä
Kotivinkki

Nektariinipiirakka – leivo helppo peltipiirakka puolessa tunnissa
Maku

Nektariini-mascarponepiirakka – kesän kaunein mökkipiirakka valmistuu ilman uunia
Maku

Suklainen nektariinikeikauskakku ihastuttaa maitosuklaan ystäviä
Maku

Helpot nektariinileivokset – saat suloiset herkkupalat uuniin alle vartissa
Maku

Loaf-kakku – nektariinilta ja ruusulta maistuva amerikkalainen herkku
Kotivinkki

Nektariini-mansikkabrita
Kotivinkki

Nektariini-murupiirakka
Maku