Maku

Lakritsi-limettisemifreddo

4 h 30 min
5
1

Lakritsi-limettisemifreddo

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kpllimettiä (2 tl kuoriraastetta ja 2 rkl mehua)
  • 1 rklsitruslikööriä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 4 rkllakritsikastiketta
  • 1/3 dlmakeisia (turkinpippureita rouhittuna)

Päälle

  • 2 rkllakritsikastiketta
  • 2 kpllimettiä

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita ne rahkan joukkoon. (Lisää halutessasi sitruslikööri. Alkoholi vähentää jäätyvän massan muuttumista hileiseksi.)

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sokerien kanssa vaahdoksi. Puhdista vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahkan joukkoon keltuais-sokerivaahto ja kermavaahto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Levitä kolmannes limettivaahdosta laakeaan vuokaan. Annostele päälle puolet lakritsikastikkeesta ja turkinpippurirouheesta. Tee toinen kerros samoin. Levitä pinnalle loppu limettivaahto. Peitä vuoka foliolla ja pakasta 3–4 tuntia, kunnes lakritsi-limettimassa on puolijäinen eli semifreddo.

Pyörittele lakritsi-limettisemifreddosta palloja annosmaljoihin. Koristele lakritsikastikkeella, turkinpippurirouheella sekä hyvin ohuilla limettiviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä