Lakritsi-jäätelökeksit

5 h 45 min
4.5
0

Lakritsi-jäätelökeksit

Jäätelökeksit ovat kerrassaan nerokas tarjottava. Ne voi nimittäin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen pakastimen kätköihin. Parhailta ne maistuvat hieman huoneenlämmössä pehmenneinä. Tummat fariinisokerikeksit muurataan yhteen itse tehdyllä sitruuna-lakritsijäätelöllä. Kun otat ensimmäisen haukkauksen, paluuta ei enää ole! Kuva: Satu Nyström
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Keksit

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/5 tlsuolaa

Sitruuna-lakritsijäätelö

  • 1 dltummaa muscovadosokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlglukoosisiirappia (DanSukker)
  • 2 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)
  • 30 ghopeatoffeeta

Tee näin

5 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN5 h

Jäätelö

Valmista ensin jäätelö. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella muscovadosokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja glukoosisiirappi. Kiehauta sekoitellen. Lisää kermaan keltuais-sokerivaahto edelleen sekoittaen.

Hauduta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu sakeammaksi, 5-10 minuuttia. Jäähdytä jäätelöseos kylmässä vesihauteessa (tai talvella kylmällä parvekkeella).

Mausta valmis jäätelömassa sitruunankuorella, -mehulla, lakritsijauheella ja lakritsipaloilla.

Siirrä jäätelömassa kannelliseen rasiaan. Nosta muutamaksi tunniksi pakastimeen. Sekoita jäätelömassaa haarukalla. Jatka pakastamista vielä muutama tunti.

Keksit

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Kääntele kuivat aineet taikinaan mutta älä enää vatkaa.

Muotoile taikina tangoksi (halkaisijaltaan 3-4 cm) ja kääri se leivinpaperiin. Nosta pakastimeen kovettumaan 30-60 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinatangosta noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta taikinapalat leivinpaperille, uunipellille.

Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kypsiksi ja kauniin värisiksi. Jäähdytä valmiit keksit ritilällä.

Ota jäätelö hetkeksi hujoneenlämpöön pehmenemään. Levitä jäätelö jäähtyneille kekseille. Nosta toinen keksi päälle kanneksi. Jatka näin, kunnes kaikki jäätelö on käytetty.

Siirrä jäätelökeksit rasiassa pakastimeen, tarjoiluhetkeen asti odottamaan.

Vinkki!

Halutessasi voit lisätä keksitaikinaan 1 dl strösseleitä. Voit koristella valmiit jäätelökeksit kierittelemällä reunat strösselissä.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä