Lakritsi-herukkakääretorttu

45 min
4
0

Lakritsi-herukkakääretorttu

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 1/4 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rkllakritsikastiketta

Täyte

  • 3 dlmustaherukoita
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 dllakritsikastiketta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta lakritsikastiketta kevyesti ylös alas huiskien taikinalle. Voit vetää haarukalla haluamiasi kuvioita kastikkeesta. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja puhtaalle keittiöpyyhkeelle tai leivinpaperille ja poista paistopaperi.

Valmista täyte. Soseuta mustaherukat. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljarahkaan sokeri, lakritsikastike, mustaherukkasose ja kermavaahto. Kuumenna puristellut liivatelehdet vesitilkassa, kunnes ne liukenevat. Sekoita liivateseos täytteeseen. Anna täytteen hyytyä hetken aikaa (noin 15 minuuttia) jääkaapissa ja levitä se sitten jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu pitkältä sivulta tiukaksi kääröksi. Kiedo rulla vielä leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

Tarjoa lakritsi-herukkakääretorttu sellaisenaan tai leikkaa paloiksi ja koristele kermavaahdolla tai tuoreilla marjoilla leivoksiksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä