Lakritsainen Anni Helenan kakku – klassikko uudella twistillä

1 h 20 min
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Sunnuntai
4
0

Perinteinen Anni Helenan kuivakakku päivitettynä nykyaikaan. Mehukkaan kuivakakun mausteena yllätää lakritsi. Lakritsia lisätään sekä taikinaan että koristeeksi.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (20 palaa)

Ainekset

  • 250 gSunnuntai Leivontamargariinia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4munaa
  • 4 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 75 glakritsia
  • 1 rklSunnuntai Leivontamargariinia vuoan voiteluun
  • 2 rklkorppujauhoja

Koristeluun

  • ½–1 dl lakritsikastiketta
  • 2–3 rkl lakritsia
  • 1–2 rkl pakastekuivattua vadelmaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Hienonna lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l).

Paista uunin alatasolla tasalämmöllä 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa hieman jäähtynyt kakku sokeroidun voipaperin päälle. Anna jäähtyä hyvin. Koristele kakku lakritsikastikkeella, lakritsilla ja pakastekuivatulla vadelmalla.

MITÄ PIDIT?
4