Maku

Lakkatäytteiset litsit kookoskastikkeella

1 h 15 min
0
0

Lakkatäytteiset litsit kookoskastikkeella

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kookoskastike

  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 rkllikööriä (Malibu)

Lakkatäytteiset litsit

  • 15 kpllitsiä
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 dlvettä
  • 1/4 dlsokeria
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 1 1/2 dllakkoja
  • 2 rkllikööriä (Malibu)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa kookosmaito, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljaa hautuen pari minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä. Vatkaa kastike sileäksi, mausta liköörillä ja siivilöi tarvittaessa.

Kuori, halkaise litsit ja poista siemenet. Kypsästä hedelmästä siemen irtoaa helposti, raa’asta huonommin, silloin hedelmäliha voi vaurioitua. Varaa varmuuden vuoksi muutama ylimääräinen litsi.

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Mittaa desi vettä kattilaan, lisää sokeri ja inkivääripala. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia. Poista inkivääripala ja lisää valutetut, hyvin puserretut liivatelehdet joukkoon. Jäähdytä.

Pane lakat siivilään. Puserra marjat siivilän läpi kulhoon. Yhdistä sileä lakkasose, likööri ja sokeri-liivateliemi. Täytä litsin puolikkaat hyytymispisteessä olevalla seoksella.

Tee kylmästä kookoskastikkeesta kukkien varret jälkiruokalautasille ja aseta täytetyt litsit kukan muotoon varsien päähän. Koristele annokset syötävillä orvokeilla. Kaada jäljelle jäänyt kastike tarjoiluastiaan ja tarjoa jälkiruoan kanssa.

•Malibu-liköörissä maistuvat kookos ja rommi. Sen voi myös jättää ohjeesta pois tai korvata pelkällä rommilla tai alkoholittomalla rommiaromilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä