Maku

Lakkakermahyytelö ja manteli-suklaapitsi

2 h 30 min
3
0

Lakkakermahyytelö ja manteli-suklaapitsi

GL
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlmantelilastuja

Kermahyytelö

  • 5 kplliivatelehteä
  • 1 dllakkalikööriä
  • 300 glakkoja
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dltomusokeria

Kastike

  • 250 glakkoja
  • 2 rkllakkalikööriä
  • 2 rklsokeria

Lisäksi

  • 60 gkirsikoita
  • 3 kplpersikkaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Levitä leivinpaperiarkki tasaiselle alustalle, jonka voit siirtää pakastimeen tai jääkaappiin. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunin sulatusteholla. Sekoita mantelilastut tai -rouhe joukkoon. Jaa seos kuudeksi keoksi leivinpaperin päälle ja levitä keot ø noin 12 cm:n pitseiksi. Siirrä pakastimeen tai jääkaappiin.

Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin vartiksi.

Soseuta lakat ja painele seos siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Puristele liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumennettuun likööriin.

Vaahdota munat ja tomusokeri. Kaada likööri-liivateseos ohuena nauhana soseutettujen lakkojen joukkoon. Kääntele joukkoon myös muna-sokerivaahto ja kermavaahto. Jaa seos pieniin hyytelövuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Jätä kastikelakoista muutamia ehjiä marjoja koristeluun. Soseuta loput lakat ja painele seos siivilän läpi. Mausta liköörillä ja sokerilla.

Siirrä suklaamantelipitsit lautasille. Kumoa hyytelöt päälle. Koristele annokset lakoilla, lakkakastikkeella ja hedelmillä.

•Pienet kermahyytelöt on erityisen kätevä hyydyttää silikonimuffinivuoassa. Taipuisasta silikonista hyytelöt irtoavat nätisti.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä