Maku

Lakkakeitto

40 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.67
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 750 glakkoja (n. 6 dl paseerattuna)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 dlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sulata lakat, ja purista ne siivilän läpi mahdollisimman tarkasti. Mittaa paseerattu sose kattilaan. Lisää sokeri, perunajauhot ja kanelitanko. Sekoita hyvin. Mikäli seos tuntuu paksulta, lisää vettä. Kuumenna lakkakeittoa koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta lakkakeitto pois liedeltä, kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan. Poista kanelitanko. Tarjoa lakkakeitto kylmänä tai kuumana riisivanukkaan kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.67