Maku

Lakka-kookosmurupiirakka

1 h 10 min
3
0

Lakka-kookosmurupiirakka

Arktisten lakkasoiden kirpeän suloiset marjat ja palmurantojen eksoottinen kookos yhdistyvät kerrassaan vastustamattomalla tavalla tässä mehevässä ja murupintaisessa piirakassa. Jos haluat, voit maustaa lakat tilkassa likööriä tai konjakkia. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlruokokidesokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlranskankermaa
  • 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kardemummaa

Täyte

  • 300 glakkoja
  • 1-2 rklsokeria
  • 1-2 rklkonjakkia tai likööriä

Muruseos

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlsokeria
  • 100 gvoita (kylmää)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Siirrä lakat kulhoon, lisää halutessasi sokeri ja konjakki (tai likööri). Jätä maustumaan huoneenlämpöön leivonnan ajaksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi sähkövatkaimella kulhossa.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Lisää ranskankerma ja sitruunankuori.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää ne taikinaan käännellen mutta älä enää sekoita voimakkaasti.

Levitä taikina neliön tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan (kooltaan noin 20 cm x 25 cm). Levitä päälle konjakissa maustetut lakat, painele ne hieman syvemmälle taikinaan.

Nypi kulhossa yhteen vehnäjauhot, kookoshiutaleet, vanilja- ja kidesokeri sekä kuutioitu voi, murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos tasaisesti lakkatäytteen päälle.

Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia tai kunnes täyte saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.

Tarjoa jäähtyneenä joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Lakkojen tilalla voit kokeilla myös herukoita, karviaisia tai vaikka nektariineja.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä