Maku

Lakka-calvadoshyytelö

1 h 5 min
0
1

Lakka-calvadoshyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
1
0
Teksti Minna Nevalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dllakkoja
  • 1 1/2 dlvettä
  • 9 dlhillosokeria
  • 1/2 dlcalvadosia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista voimakas mehu keittämällä lakkoja hiljalleen vedessä noin 15 minuuttia. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi.

Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna. Lisää sokeri vähitellen, samalla varovasti sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja keitä sekoittamatta noin 10 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa calvados joukkoon.

Anna seoksen seistä 5 minuuttia ja kuori sitten pinnalle muodostunut vaahto pois. Jos kauhasta irtoavat viimeiset pisarat ovat venyviä, on hyytelö valmista purkitettavaksi.

Kaada hyytelö kuumennettuihin pieniin lasitölkkeihin.

•Hyytelöön sopivat marjoiksi mitkä tahansa happamat marjat. Uusia vivahteita makuun saat erilaisilla alkoholeilla, yrteillä tai muilla mausteilla. Lakan ja calvadosin voit korvata happamilla omenilla ja kuivalla siiderillä.

Vinkki!

Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka hetkeksi jääkaaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana pysyy, on marmeladi valmista. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole hyytynyt purkissa parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon pektiiniä tai muuta hyytelöintiainetta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä