Lahna thaimaalaisin täyttein

55 min
1
0

Lahna thaimaalaisin täyttein

GL
LA
MA
MU
0
1
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glahnaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria

Täyte

  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 4 kplkevätsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 rklpunaista currytahnaa
  • 3 rklkalakastiketta
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta lahna suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne sekä kesäkurpista tulitikkusuikaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääripala ja hienonna ne sekä kevätsipulit.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punainen curry- tai chilitahna öljyyn yhdessä valkosipuli- ja inkiväärisilpun kanssa. Anna kiehahtaa. Lisää porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet. Kypsennä noin 3 minuuttia sekoitellen. Mausta seos kala- tai soijakastikkeella ja silppua puolet korianterista täytteeseen.

Täytä lahnan vatsa täyteseoksella ja sujauta lahna savustuspussiin. Lue savustuspussin käyttöohje pakkauksesta. Työnnä pussi uunin pohjalle. Anna kalan kypsyä ja savustua 25 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.

Kuumenna uunin grillivastus. Leikkaa pussi auki ja rutista savustuspussin liepeet reunoille. Pane kala takaisin uuniin ja anna pinnan ruskistua läikikkääksi grillivastuksen alla.

Tarjoa lahna avatusta savustuspussista ja koristele kalan pinta korianterilla. Nauti riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä