Lähi-idän lammasvuoka

50 min
5
0

Lähi-idän lammasvuoka

GL
MU
0
5
 Lähi-idän lammasvuoan jujuna ovat ihanat mausteet ja kunnon määrä juureksia. Nosta juurekset pääosaan tähän mehevään uuniruokaan ja käytä vahvanmakuista lampaanlihaa höysteen tapaan.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbataattia
  • 200 glanttua
  • 200 gpalsternakkaa
  • 200 gporkkanaa
  • 300 gperunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 250 glampaan jauhelihaa (tai karitsan)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa

Pinnalle

  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (persiljaa ja minttua)
  • 50 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista Lähi-idän lammasvuoka näin:

Kuori ja paloittele juurekset reiluiksi paloiksi. Pese ja puolita perunat. Levitä kasvikset öljyttyyn uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla.

Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kauniin paahteisia.

Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuli kullanruskeaksi, mausta soijatilkalla ja nosta pois pannulta.

Paahda seuraavaksi jauheliha pannulla kunnolla ruskeaksi. Lisää mausteet, balsamico ja hunaja.

Kaada kuuma jauheliha juuresten päälle. Lisää pinnalle reilusti yrttisilppua ja murenna pinnalle fetajuustoa.

Tarjoa Lähi-idän lammasvuoka suoraan uunivuoasta paistettujen sipulirenkaiden kanssa. 

Vinkki!

 Voit käyttää ruokaan perunoiden ohella yhtä, kahta tai kolmea juureslaatua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä