Maku

Laakerinlehtijäätelö

13 h 50 min
GL
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dltäysmaitoa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 4 kplkeltuaista
  • 120 gsokeria
  • 3 kpllaakerinlehteä

Tee näin

13 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN13 h 30 min

Kiehauta maito, kerma, noin 0,5 dl sokeria ja laakerinlehdet kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Peitä kattila kannella ja anna neste- ja laakerinlehtiseoksen maustua reilu puoli tuntia. Vaahdota keltuaiset ja loppu sokeri kulhossa vaaleankeltaiseksi. Poista kattilankansi maito-kermaseoksesta. Kuumenna seos lähelle kiehumispistettä. Lisää puolet seoksesta ohuena nauhana keltuaisvaahtoon. Kaada seos takaisin kattilaan. Lämmitä seos 82 asteeseen (tai kunnes se hieman sakenee) koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan keitä. Siirrä kattila jääveteen tiskialtaaseen. Sekoita silloin tällöin. Kun seos on jäähtynyt, peitä ja siirrä jääkaappiin yöksi. Poista laakerinlehdet jäähtyneestä kattilasta. Valmista viileä seos jäätelökoneessa valmiiksi jäätelöksi.

MITÄ PIDIT?
0