Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli tai venyttele levy hiukan ohuemmaksi, neliön muotoon.
Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja sipulit. Kuumenna voi pannussa, lisää kuutiot ja anna niiden pehmitä välillä sekoitellen miedolla lämmöllä. Mausta siirapilla tai hunajalla, suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja siirrä sivuun.
Silppua tilli. Leikkaa lohifilee vinottain viipaleiksi ja aseta viipaleet pohjataikinan keskelle vinoneliön malliin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele tillisilppu ja kyssäkaalikuutiot päälle.
Käännä taikinan kulmat kirjekuoren tapaan täytteen päälle ja taita kulmat niin, että piirakan keskelle jää aukko. Nipistä saumat veteen kastetuin sormin tiiviisti kiinni. Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista kyssäkaali-lohipiirakka 200–225 asteessa noin 35 minuuttia.
Tarjoa kyssäkaali-lohipiirakka lämpimänä salaatin kanssa.