Maku

Kyssäkaali-jauhelihavuoka

1 h 35 min
3.73
7

Kyssäkaalista, jauhelihasta ja ohrasuurimoista valmistuu herkullinen uuniruoka. Kasvisversion saat helposti vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen

Ainekset (5 annosta)

  • 2 dlohrasuurimoita
  • 600 gkyssäkaalia
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Liemi

  • 5 dlkasvislientä
  • 2munaa

Pinnalle

  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 10 gvoita

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Kyssäkaali-jauhelihavuoka valmistuu näin:

  1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja raasta kyssäkaalit karkeaksi raasteeksi. Hienonna kuoritut sipulit.
  3. Paahda jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihan joukkoon valutetut ohrasuurimot.
  4. Voitele uunivuoka. Lado vuokaan vuorotellen jauhelihaseosta ja kyssäkaalia. Jätä päällimmäiseksi kaalikerros.
  5. Sekoita kasvisliemen joukkoon munat ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareet.
  6. Paista kyssäkaali-jauhelihavuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki!

Kasvisversion kyssäkaali-jauhelihavuoasta saat vaihtamalla jauhelihan tilalle 2 dl soijarouhetta. Keitä ja valuta rouhe pakkauksen ohjeen mukaan ennen paahtamista.

MITÄ PIDIT?
3.73