Kyssäkaali-jauhelihavuoka
1 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
1 h Kyssäkaalista, jauhelihasta ja ohrasuurimoista valmistuu herkullinen uuniruoka. Kasvisversion saat helposti vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen.
3.6
Kuvat
Julkaistu 29.10.2010

Kyssäkaali-jauhelihavuoka
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 2 dlohrasuurimoita
- 600 gkyssäkaalia
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
Liemi
- 5 dlkasvislientä
- 2munaa
Pinnalle
- 1/2 dlkorppujauhoja
- 10 gvoita
Kyssäkaali-jauhelihavuoka valmistuu näin:
- Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja raasta kyssäkaalit karkeaksi raasteeksi. Hienonna kuoritut sipulit.
- Paahda jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihan joukkoon valutetut ohrasuurimot.
- Voitele uunivuoka. Lado vuokaan vuorotellen jauhelihaseosta ja kyssäkaalia. Jätä päällimmäiseksi kaalikerros.
- Sekoita kasvisliemen joukkoon munat ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareet.
- Paista kyssäkaali-jauhelihavuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki!
Kasvisversion kyssäkaali-jauhelihavuoasta saat vaihtamalla jauhelihan tilalle 2 dl soijarouhetta. Keitä ja valuta rouhe pakkauksen ohjeen mukaan ennen paahtamista.

Viittakiven kyssäkaalipihvit
Maku

Kyssäkaali-lohipiirakka
Maku

Kyssäkaalikeitto – soseuta vihreästä pallerosta helppo lounassoppa
Kotivinkki

Punainen kyssäkaalikeitto – piristä päivääsi punaisella ja surauta lautasille purppurainen sosesoppa
Maku

Kahden kaalin salaatti seesamikastikkeella
Maku

Kyssäkaaliraastepihvit
Maku

Kyssäkaalislaw
Maku

Kyssäkaali-porkkanaraaste
Maku