Maku

Kylmäsavulohilaatikko

1 h 20 min
MU
4.6
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (2 annosta)

  • 50 gsipulia
  • 1/2 rklvoita
  • 250 gperunaa
  • 50 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/2 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (murusteltuna)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 rklsoijakastiketta
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1/4 kplsitruunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipulit. Kuori perunat ja leikkaa ne muutaman millin viipaleiksi.

Lado pieneen, voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulirenkaita, kylmäsavulohiviipaleita, tilliä ja fetajuustomuruja. Rouhi kerrosten väliin pippuria.

Sekoita keskenään kerma, valkoviini, soijakastike, vehnäjauhot ja hunaja. Valuta seos kylmäsavulohilaatikon päälle.

Kypsennä lohilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Purista pöydässä kylmäsavulohilaatikon päälle sitruunaa maun mukaan.

MITÄ PIDIT?
4.6