Kotivinkki

Kylmäsavulohikakku

0
0

Kylmäsavulohikakku

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gkylmäsavulohta
  • 200 gyrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1 tlkkevyttä ranskankermaa
  • 1 tlmustapippurirouhetta
  • 2 rklsitruunamehua
  • nipputilliä
  • ½ dlkuumaa vettä
  • 1½ rklliivatejauhetta

Päälle:

  • ½ dlkirjolohen mätiä
  • tilliä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pilko lohi pikkupaloiksi. Sekoita keskenään lohi, tuorejuusto, ranskankerma, mustapippuri ja sitruunamehu. Silppua tilli joukkoon. Jätä osa koristeeksi.

2. Kuumenna vesi ja liota liivatejauho joukkoon. Sekoita vesi tasaisena nauhana seokseen.

3. Vuoraa sopivankokoinen (pienehkö) kakkuvuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä vuoka huolellisesti ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

4. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele mädillä ja tillillä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kakku ruisleivän kanssa.
 

Vinkki!

Voit käyttää lohikakkuun myös lämminsavulohta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä