Kylmäsavulohibriossit

1 h 5 min
0
0

Kylmäsavulohibriossit

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 4 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 250 kplkylmäsavustettua kirjolohta (viipaloituna)
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, sokeri, munat ja osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot muutamassa erässä sekä loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ne ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.

Leikkaa lohiviipaleet pieniksi suikaleiksi ja levitä levyille. Ripottele päälle hienonnettu tilli. Kääri levyt rulliksi ja leikkaa viipaleeksi. Nosta viipaleet muffinipellin voideltuihin kolosiin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Paista kylmäsavulohibriosseja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

•Tarjoa kylmäsavulohibriossien kanssa esimerkiksi tuorejuustoa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä