5(3)
Kylmäsavulohi-fenkolipiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Parita piirakkaan kylmäsavulohi ja fenkoli, etkä tule katumaan! Tämä meheveän piirakan hapankorpuista leivottu piirakkapohja on ihanasti murenevainen ja sopivan hapokas. 
Julkaistu 2.12.2015
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
300 ghapankorppuja
100 gvoita
100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettuna)
1 dlomenasosetta
Täyte
250 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (gruyére)
1 kplfenkolia (iso)
25 gvoita
2 tlsitruunankuoriraastetta (yhden luomusitruunan raastettu kuori)
4 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
3 kplmunaa
200 gkylmäsavulohta (viipaleita)
2 rklkapriksia

Murenna hapankorput monitoimikoneessa tai nosta hapankorput vahvaan pakastuspussiin ja painele ne kaulimella hienoksi muruksi.

Sulata voi. Sekoita hapankorppujen joukkoon voisula, juustoraaste ja omenasose. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina uunivuoan (25 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille vedellä kostutetuin käsin. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Raasta juusto. Halkaise ja huuhtele fenkoli kylmällä vedellä. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää fenkolisuikaleet. Paista kuumalla pannulla 3–5 minuuttia, kunnes fenkolit ovat hieman pehmenneet. Mausta sitruunankuoriraasteella.

Vatkaa kerma ja munat kulhossa. Lisää juustoraaste. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Nostele päälle fenkoliseosta ja lohiviipaleita. Ripottele pinnalle kapriksia.

Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

• Fenkolitäyte toimii hyvin myös ilman kylmäsavulohta

1 kommentti