Maku

Kylmä kirsikkakeitto

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
GL
KA
MU
0
0
Julkaistu: 7.9.2005


Ainekset (8 annosta)

  • 7 1/2 dlmakeaa siideriä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 dlhunajaa
  • 10 dlkirsikoita
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 tlkanelia
  • 4 dlkuohukermaa
Tulosta

Kuumenna siideri ja kanelitanko. Makeuta liemi hunajalla.

Lisää kirsikat kokonaisina ja keitä pehmeiksi, eli noin 10 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja puserra marjat siivilän läpi.

Mausta kirsikkakeitto sitruunalla ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juuri ennen tarjoilua joukkoon puolet kermavaahdosta. Tarkista maku. Jätä loppu kerma annosten koristeeksi.

•Kun maito tai soija ei sovi: tarjoa keitto kirkkaan kirsikkaisena, jolloin voit jatkaa nestettä omenamehulla.

•Koristeeksi sopivat mantelilastut, mantelista jauhettu mantelikerma (liota mantelit vedessä ja jauha seos vaahdoksi tehosekoittimessa) tai valmis kookoskerma.

Kommentoi »