Kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut

30 min
5
0

Kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut

GL
MA
MU
0
5
Täytetyt avomaankurkut ovat ihanan raikas kesäruoka! Karpaloilla ja greipillä piristetty kvinoasalaatti lusikoidaan koverrettujen kurkkujen koloihin.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplavomaankurkkua

Kvinoasalaatti

  • 50 gkvinoaa (1 dl)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlcashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplgreippiä
  • 2 rkltuoretta lehtipersilijaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä.

Huuhtele ja halkaise kurkut. Koverra sisukset pois, niin että kurkkuun mahtuu täytettä.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää jäähtyneeseen kvinoaan karpalot ja öljy. Poista greipistä kuoret ja valkoiset kalvot, leikkaa viipaleiksi. Yhdistä kaikki ainekset.

Täytä avomaankurkut kvinoasalaatilla.

* Kuvassa näkyvät myös raikkaat itusalsalla täytetyt salaattiveneet.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä