Maku

Kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Täytetyt avomaankurkut ovat ihanan raikas kesäruoka! Karpaloilla ja greipillä piristetty kvinoasalaatti lusikoidaan koverrettujen kurkkujen koloihin.
GL
MA
MU
5
0
Julkaistu: 25.10.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6 kplavomaankurkkua

Kvinoasalaatti

  • 50 gkvinoaa (1 dl)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlcashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplgreippiä
  • 2 rkltuoretta lehtipersilijaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä.

Huuhtele ja halkaise kurkut. Koverra sisukset pois, niin että kurkkuun mahtuu täytettä.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää jäähtyneeseen kvinoaan karpalot ja öljy. Poista greipistä kuoret ja valkoiset kalvot, leikkaa viipaleiksi. Yhdistä kaikki ainekset.

Täytä avomaankurkut kvinoasalaatilla.

* Kuvassa näkyvät myös raikkaat itusalsalla täytetyt salaattiveneet.

Kommentoi »