Kotivinkki

Kvinoapilahvi pikapaistetuilla katkaravuilla – nopeasti valmistuva arkiruoka saa raikkautta appelsiinista

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Kvinoapilahvi valmistetaan nimensä mukaisesti kvinoasta riisin sijaan. Ruokaisuutta tuomaan paistetaan pikaisesti katkarapuja ja pilahvin raikkaudesta vastaa appelsiini.
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 1porkkana
  • 1kesäkurpitsa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 2 rklöljyä
  • 4–5 dlvettä
  • 1kasviliemikuutio
  • 1appelsiini
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dlituja tai versoja

Katkaravut

  • 400 gkuorittuja katkarapuja sulatettuna
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 1 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
Tulosta

Kvinoapilahvi pikapaistetuilla katkaravuilla valmistetaan näin:

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin.
  2. Leikkaa porkkana ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Paista kasviksia ja juustokuminaa öljyssä kannellisessa kasarissa tai laakeassa kattilassa muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutio ja kvinoa. Kypsennä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
  3. Kuori appelsiini nahattomaksi ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Mausta pilahvi suolalla ja pippurilla ja sekoita appelsiinikuutiot ja idut joukkoon.
  4. Paista katkarapuja kuumalla pannulla öljyssä savupaprikajauheen kanssa noin 2 minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja lisää ruohosipuli ja raastettu sitruunankuori. Tarjoa katkaravut kuumina pilahvin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »