Maku

Kvinoakulho – sateenkaaren väreillä ilotteleva annos on pullollaan herkullisia ja hyvää tekeviä kasviksia

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Kvinoakulho on vegaaninen, herkullinen sekä kuiturikas arkieväs, joka syntyy nopeasti myös kiireen keskellä. Kunnon annos kasviksia pitää nälän loitolla pitkään.
GL
VE
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 1½ dlkvinoaa
  • 200 gedamame-soijapapuja (kuorittuja, pakaste)
  • 2 punajuurta
  • 1porkkana
  • 1avokado
  • 1 ps (100 g)babypinaattia
  • 1 dlkurpitsansiemeniä

Kastike

  • 3 rkllimettimehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklagavesiirappia
  • 1 tlminttua
  • 1 tldijonsinappia
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Viimeistely

  • 2 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Kvinoakulho valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lisää pavut kvinoan joukkoon, kun aikaa on jäljellä 5 minuuttia.
  3. Valuta ja jäähdytä seos. Sekoita kastike ja kaada se kvinoaseokseen. Anna maustua.
  4. Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita joukkoon tilkka öljyä ja levitä ne uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Leikkaa porkkana tikuiksi.
  6. Halkaise avokado, poista siemen ja lohko hedelmäliha.
  7. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kokoa salaatti sektoreiksi kulhoon.
  8. Viimeistele siemenillä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »