Maku

Kvinoa-kasviskulho

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Etsinnässä ihana ja värikäs eväs? Tässä kvinoa-kasviskulhossa on kunnolla kuituja ja paahdetuissa kasviksissa makua. Testaa siis lounaskulhoa, jolla pärjäät iltapäivään asti!
GL
MU
4.4
0
Julkaistu: 31.10.2016


Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlkvinoaa (punaista, tai riisi-kvinoasekoitusta (Risella))
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 150 gkesäkurpitsaa (1 pieni)
  • 100 gmunakoisoa (1/2 kpl)
  • 6 kplkirsikkatomaattia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Boksiin

  • 1/2 kpljääsalaattia ruukussa
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Kastike

  • 3 rklappelsiinitäysmehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Valmista kvinoa-kasviskulho evääksi näin:

Keitä kvinoa tai riisi-kvinoaseos pakkauksen ohjeen mukaan. 

Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi ja porkkanat tangoiksi.

Huuhdo loput kasvikset. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Puolita tomaatit.

Lado kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja mausta.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota tässä vaiheessa tomaatit ja kesäkurpitsa pois ja jatka muiden kypsennystä vielä noin 5 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Revi eväslaatikon pohjalle kerros salaattia. Lisää päälle kvinoa ja kasvikset. Murenna pinnalle feta.

Lisää kastike kvinoa-kasviskulhoon vasta ruokailuvaiheessa. 

Kommentoi »