Kvinoa-karpalosalaatti

12 h 30 min
0
0

Kvinoa-karpalosalaatti

GL
MA
MU
VE
0
0
Kvinoasalaatti on lempeä gluteeniton lisäke, joka vain paranee vetäytyessään.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplluomuappelsiini
  • lehtipersiljaa (1/2 ruukkua)
  • 1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä runsaalla vedellä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 15 minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa kulhoon.

Lisää joukkoon karpalot ja öljy.

Pese appelsiini lämpimällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Raasta appelsiinin kuori hienoksi.

Poista appelsiinista kuoret ja valkoiset kalvot. Leikkaa appelsiini ohuiksi viipaleiksi.

Lisää kvinoan joukkoon appelsiininkuoriraaste, appelsiiniviipaleet, lehtipersilja, mustapippuri ja öljy.

Siirrä salaatti peitettynä jääkaappiin. Anna sen maustua muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä