Kuusenkerkkägraavattu lohi

48 h 15 min
4
0

Kuusenkerkkägraavattu lohi

GL
LA
MA
MU
0
4
Kerkät ovat kuusen vaaleita, pehmeitä vuosikasvuja. Kuusenkerkät sopivat hyvin graavilohen maustamiseen, ne antavat graavilohelle hienon metsäisen aromin.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 dlkuusenkerkkiä
  • 500 glohta (fileetä, pyrstöpäästä)
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 1/2 rklkarkeaa merisuolaa
  • 2 tlsokeria

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Valmista kuusenkerkkägraavattu lohi näin.

Liota kerkkiä yön yli kylmässä vedessä.

Siivilöi kerkät, valuta ja kuivaa ne talouspaperiin.

Poista kalasta mahdolliset ruodot. Jaa filee kahteen osaan. Murskaa valkopippurit morttelissa. Sekoita joukkoon suola ja sokeri. Ripottele mausteseos tasaisesti kalan pinnalle. Ripottele päälle (hienonnetut) kerkät. Nosta kalapalat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Kääri kala kelmuun ja nosta pakastepussiin. Anna kalan graavautua jääkaapissa 1–2 vrk.

Poista kerkät ja mausteet kalan pinnalta. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.

* Kerkät ovat kuusen vaaleita, pehmeitä vuosikasvuja. Niiden kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy siis lupa, ellet kerää kerkkiä omasta puustasi.

* Voit käyttää kerkät sellaisenaan tai hienonnettuna. Hienonnetuista kerkistä maku tarttuu kalaan voimakkaammin ja nopeammin. Valitse siis kerkkien käyttötapa makusi mukaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä