Maku

Kuusenkerkkägraavattu lohi – juhannuksen ihanin kalaherkku

12 h 30 min
GL
LA
MA
MU
4.33
0

Lohi graavataan ihanan vihreäksi kuusenkerkillä ja maustetaan ketunleivillä. Kuusenkerkät sopivat hyvin graavilohen maustamiseen, sillä ne antavat kalalle hienon metsäisen aromin.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (6–8 annosta )

  • 600 glohifileetä
  • 4 dlkuusenkerkkiä
  • 1 dlkäenkaalin eli ketunleivän lehtiä
  • 1/2–1 dlkarkeaa merisuolaa

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Kuusenkerkkägraavattu lohi valmistuu näin:

Nypi lohesta mahdolliset ruodot ja poista nahka.

Nosta huuhdellut kuusenkerkät ja käenkaalit tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää suola ja anna koneen käydä, kunnes massa on jauhautunut ja sekoittunut.

Levitä tahna fileen molemmin puolin. Nosta filee vuokaan ja peitä tuorekelmulla. Anna kalan graavautua jääkaapissa yön yli. Käännä filee kerran graavautumisen aikana.

Ennen tarjoilua pyyhi kalan päältä kuudenkerkkäseos pois. Pyyhi filee talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa kuusenkerkkägraavattu lohi uusien perunoiden tai leivän kanssa.

Kuusenkerkkien maku vaihtelee voimakkaan puisesta sitruunaisen pihkaiseen. Parhaita ovat nuoret kerkät. Muista maistella kerätessäsi. Kysy maanomistajalta lupa kuusenkerkkien keräämiseen, sillä se ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

MITÄ PIDIT?
4.33