Maku

Kuuma mangosalsa

15 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0

Mausteinen mangosalsa maistuu esimerkiksi pannacottan, crème brûléen tai jäätelön parina.
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (5 annosta)

  • 2 rklruokosokeria (kide)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 kpltuoretta mangoa (kuutioituna pieniksi)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN
  1. Mittaa kattilaan sokeri, inkivääri ja chili. Kuumenna ja sekoittele, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Lisää limettimehu. Kääntele joukkoon mangot ja kuumenna, mutta älä kypsennä liikaa.
  2. Tarkista mangosalsan maku ja tarjoa esimerkiksi pannacottan, crème brûléen tai vaniljajäätelön kanssa.

Alligaattorileikkuri on hyvä apu mangoviipaleiden kuutioimisessa.

MITÄ PIDIT?
0