Kotivinkki

Kurpitsasosekeitto pekonilla ja fetalla

20 min
0
0

Kurpitsasosekeitto pekonilla ja fetalla

Kurpitsasosekeitto on nopea ja helppo arkiruoka. Tarjoa herkullinen kurpitsasosekeitto mausteisten kikherneiden, pekonin ja fetajuuston kanssa.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ¾ tlsavupaprikajauhetta
  • ¾ tlchilijauhetta
  • ½ tlkurkumaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlvalkosipulijauhetta
  • 500 gkurpitsaa
  • 2jauhoista perunaa
  • ½ lkasvislientä
  • 1 dlkermaa

Mausteiset kikherneet

  • 1 rklöljyä
  • ¼ tlsavupaprikajauhetta
  • ¼ tlchilijauhetta
  • ½ tlkurkumaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkosipulijauhetta
  • 2 tlruskeaa sokeria
  • 1 prkkikherneitä (285 g)

Lisäksi

  • pekonia ja fetajuustoa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää kattilaan 2 rkl öljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää paprikajauhe, chili, kurkuma, suola ja valkosipulijauhe. Kuullota hetki.

2. Paloittele kurpitsat ja perunat ja lisää kattilaan. Kaada kasvisliemi päälle. Keitä täysin kypsiksi.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja kuumenna taas. Tarkista maku.

4. Tee kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteet, sokeri ja huuhdellut ja valutetut kikherneet. Paista, kunnes kikherneet ovat saaneet hiukan väriä.

5. Suikaloi pekoni ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Tarjoa kurpitsasosekeiton kanssa lisukkeena kikherneitä, pekonia ja fetamurua.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä