Maku

Kurpitsasosekeitto

55 min
4.1
0

Kurpitsasosekeitto

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.1
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/6 kpllehtiselleriä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 800 gkurpitsaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 10 dlkasvislientä

Lisäksi

  • 1 kplfenkolia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Silppua sipuli, valkosipuli ja selleri. Kypsennä niitä isossa kattilassa miedolla lämmöllä öljytilkassa, kunnes ne hieman pehmenevät, noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan kurpitsa ja mausteet. Käännä levy kuumemmalle ja paista kurpitsapaloja koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan. Kaada sekaan kasvisliemi ja anna keiton kiehahtaa.

Anna keiton porista hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä eli noin puoli tuntia.

Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Säästä vihreitä tupsuja koristeeksi.

Lado viipaleet leivinpaperin päälle uuninpellille, pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda fenkolia 200-asteisessa uunissa, kunnes se pehmenee ja alkaa ruskistua.

Poista keitosta laakerinlehti. Soseuta kurpitsakeitto ja tarkista maut.

Jaa kuuma kurpitsasosekeitto annoskulhoihin. Koristele kurpitsasosekeitto fenkolilla ja fenkolintupsuilla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä