Kurpitsaskonssit

25 min
3.5
1

Kurpitsaskonssit

Klassiset skonssit saavat kauniin värin ja ihanan maun kurpitsasta, ja leivonnainen viimeistellään pumpkin spice -makuisella kuorrutteella.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 85 gvoita
  • 3 rklkermaa
  • 1 dlkurpitsaa (soseena)
  • 1 kplmunaa

Tomusokerikuorrute

  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tljauhettua inkivääriä
  • 2 rklkermaa
  • 1 rklmaitoa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kuutioi voi ja laita se hetkeksi pakkaseen.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja mausteet.
Yhdistä kurpitsasose, muna ja kerma toisessa kulhossa.
Lisää kuutioitu voi jauhojen sekaan, yhdistä jauhojen joukkoon joko veitsen avulla tai nopeasti sormin nyppien. Voi ei saa pehmetä, jotta skonsseista tulisi mahdollisimman mureita.
Yhdistä nesteet jauhoihin, kun voi on nypitty joukkoon. Älä sekoita liikaa – vain niin, että ainekset ovat juuri yhdistyneet.
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, taputtele se halkaisijaltaan n. 15-senttiseksi kiekoksi. Leikkaa pitsaleikkurilla 8 osaan, nosta skonssit leivinpaperille ja voitele munalla. Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kauniin ruskeita.

Yhdistä kuorrutteen aineet keskenään, sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai nestettä, kunnes saat sopivan jämäkän rakenteen. Pursota tai valuta jäähtyneiden skonssien päälle. Nauti skonssit mielellään samana päivävä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä