Maku

Kurpitsaskonssit

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Klassiset skonssit saavat kauniin värin ja ihanan maun kurpitsasta, ja leivonnainen viimeistellään pumpkin spice -makuisella kuorrutteella.
3.5
1
Julkaistu: 22.10.2015


Ainekset (8 kpl)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 85 gvoita
  • 3 rklkermaa
  • 1 dlkurpitsaa (soseena)
  • 1 kplmunaa

Tomusokerikuorrute

  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tljauhettua inkivääriä
  • 2 rklkermaa
  • 1 rklmaitoa
Tulosta

Kuutioi voi ja laita se hetkeksi pakkaseen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja mausteet. Yhdistä kurpitsasose, muna ja kerma toisessa kulhossa. Lisää kuutioitu voi jauhojen sekaan, yhdistä jauhojen joukkoon joko veitsen avulla tai nopeasti sormin nyppien. Voi ei saa pehmetä, jotta skonsseista tulisi mahdollisimman mureita. Yhdistä nesteet jauhoihin, kun voi on nypitty joukkoon. Älä sekoita liikaa – vain niin, että ainekset ovat juuri yhdistyneet. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, taputtele se halkaisijaltaan n. 15-senttiseksi kiekoksi. Leikkaa pitsaleikkurilla 8 osaan, nosta skonssit leivinpaperille ja voitele munalla. Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kauniin ruskeita. Yhdistä kuorrutteen aineet keskenään, sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai nestettä, kunnes saat sopivan jämäkän rakenteen. Pursota tai valuta jäähtyneiden skonssien päälle. Nauti skonssit mielellään samana päivävä.

1 kommentti