Kotivinkki

Kurpitsapyre ja grillattu broileri

15 min
3
0

Kurpitsapyre ja grillattu broileri

Kurpitsapyre ja grillattu broileri ovat maistuva makupari. Valmista reilu satsi kurpitsapyreetä, voit käyttää sitä lisukkeena, piirakan täytteenä tai hummukseen.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kurpitsapyre

  • 600 gkurpitsaa
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa

Grillattu broileri

  • 4broilerin rintafilettä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkltuoretta persiljaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Halkaise kurpitsa ja lusikoi siemenet pois. Kuori kurpitsa veitsellä. Leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää voi. Mausta suolalla.

3. Tarjoa kurpitsapyreen lisänä grillattua broileria. Ota broilerit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita ne öljyn joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kaada yrttiöljy broilerien päälle ja anna marinoitua noin 15 min. Paista pannulla noin 4 min. per puoli. Huom! Saat kurpitsasoseesta paksumpaa, kun lisäät kattilaan pari perunaa. Ohenna keitinvedellä tai kermalla. Tarjoa grillattu broileri kurpitsapyreen kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä