Maku

Kurpitsapuuro – syö kurpitsapiirakka vähän terveellisemmässä muodossa

1 h 5 min
GL
MU
5
0

Kurpitsapuuro saa mausteisen makunsa myskikurpitsasta ja piparkakkumausteesta. Tuhti puuro toimii myös lounaana, kun annostelet päälle ison lusikallisen raejuustoa ja mysliä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • ½ (1 kg)myskikurpitsaa (tai 4 dl myskikurpitsasosetta)
  • 8 dlgluteenitonta kaurajuomaa
  • 4 dlgluteenittomia isoja kaurahiutaleita
  • 4 rklvaahterasiirappia
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • 1 tlsuolaa

Päälle

  • 200 graejuustoa (ei kevyttä)
  • 1 dlgluteenitonta mysliä
  • 10tuoretta taatelia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kurpitsapuuro valmistetaan näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä. Kaavi siemenet pois lusikalla. Paloittele puolikas kurpitsa noin sentin viipaleiksi.
  2. Levitä kurpitsapalat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on haarukalla kokeillessa kypsää. Irrota kuoret kurpitsapaloista.
  3. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Mittaa kauramaito kattilaan ja kiehauta se. Pienennä levyn tehoa ja ripottele hiutaleet maitoon haarukkavatkaimella sekoittaen.
  5. Hauduta puuroa muutama minuutti ja lisää kurpitsasose, siirappi, piparkakkumauste ja muskottipähkinä.
  6. Hauduta puuro kypsäksi, noin 10 minuuttia. Lisää suola. Tarkista puuron maku.
  7. Tarjoa kurpitsapuuroa kuumana raejuuston, myslin ja taatelien kera.

Vinkki!

Paahda ja soseuta kurpitsa etuköteen, niin puuro valmistuu sutjakkaasti. Jos et löydä kurpitsaa, myös bataattisose sopii hyvin.

MITÄ PIDIT?
5