Kurpitsapuuro – syö kurpitsapiirakka vähän terveellisemmässä muodossa
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minKurpitsapuuro saa mausteisen makunsa myskikurpitsasta ja piparkakkumausteesta. Tuhti puuro toimii myös lounaana, kun annostelet päälle ison lusikallisen raejuustoa ja mysliä.
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2019

Kurpitsapuuro – syö kurpitsapiirakka vähän terveellisemmässä muodossa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- ½ (1 kg)myskikurpitsaa (tai 4 dl myskikurpitsasosetta)
- 8 dlgluteenitonta kaurajuomaa
- 4 dlgluteenittomia isoja kaurahiutaleita
- 4 rklvaahterasiirappia
- 2 tlpiparkakkumaustetta
- ¼ tlmuskottipähkinää
- 1 tlsuolaa
Päälle
- 200 graejuustoa (ei kevyttä)
- 1 dlgluteenitonta mysliä
- 10tuoretta taatelia
Kurpitsapuuro valmistetaan näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä. Kaavi siemenet pois lusikalla. Paloittele puolikas kurpitsa noin sentin viipaleiksi.
- Levitä kurpitsapalat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on haarukalla kokeillessa kypsää. Irrota kuoret kurpitsapaloista.
- Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mittaa kauramaito kattilaan ja kiehauta se. Pienennä levyn tehoa ja ripottele hiutaleet maitoon haarukkavatkaimella sekoittaen.
- Hauduta puuroa muutama minuutti ja lisää kurpitsasose, siirappi, piparkakkumauste ja muskottipähkinä.
- Hauduta puuro kypsäksi, noin 10 minuuttia. Lisää suola. Tarkista puuron maku.
- Tarjoa kurpitsapuuroa kuumana raejuuston, myslin ja taatelien kera.
Vinkki!
Paahda ja soseuta kurpitsa etuköteen, niin puuro valmistuu sutjakkaasti. Jos et löydä kurpitsaa, myös bataattisose sopii hyvin.

Suolaiset kurpitsapiirakat – valmista syksyn mehevimmät herkkupalat pienissä padoissa
Maku

Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – reseptin jujuna on paahteinen kurpitsasose
Maku

Isoäidin kurpitsapiirakka (Grandma’s pumpkin pie) – amerikkalainen suosikki
Maku

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
Maku

Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille
Maku
Kesäkurpitsapuuro – suolaiseen kaurapuuroon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
Maku

Tyrni-tattaripuuro on kiireisten aamujen pelastus – valmistele edellisenä iltana, anna tekeytyä yön yli ja nauti!
Kotivinkki

Voimapuuro – proteiinipitoinen puuro pitää nälän loitolla
Maku