Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
kasvis
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Uunissa valmistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!

Reseptin ainekset 4 annosta
Kurpitsapasta uunissa
1 kgkurpitsaa (500g käsiteltyä)
2sipulia
6valkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
2 rklhunajaa
1 tlsuolaa
1 dltuoretta salviaa
1sitruunan mehu puristettuna
100 gparmesaania
½ tlmustapippuria
500 gtuorepastaa
Kurpitsapasta uunissa – ohje:
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi.
- Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.
- Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi noin 20 salvian lehteä ja sekoita hieman.
- Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan. Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesaanin kanssa.