Maku

Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään

50 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen35 min
Uunissa valmistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!
KA
3.5
0
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (4 annosta)

Kurpitsapasta uunissa

  • 1 kgkurpitsaa (500g käsiteltyä)
  • 2sipulia
  • 6valkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta salviaa
  • 1sitruunan mehu puristettuna
  • 100 gparmesaania
  • ½ tlmustapippuria
  • 500 gtuorepastaa
Tulosta

Kurpitsapasta uunissa valmistuu näin:

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.
  3. Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi noin 20 salvian lehteä ja sekoita hieman.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan. Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesaanin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »