3,5(4)
Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Uunissa valmistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsapasta uunissa
1 kgkurpitsaa (500g käsiteltyä)
2sipulia
6valkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
2 rklhunajaa
1 tlsuolaa
1 dltuoretta salviaa
1sitruunan mehu puristettuna
100 gparmesaania
½ tlmustapippuria
500 gtuorepastaa

Kurpitsapasta uunissa – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.
  3. Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi noin 20 salvian lehteä ja sekoita hieman.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan. Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesaanin kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.