Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
50 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
35 minUunissa valmistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.10.2016

Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kurpitsapasta uunissa
- 1 kgkurpitsaa (500g käsiteltyä)
- 2sipulia
- 6valkosipulinkynttä
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rklhunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1 dltuoretta salviaa
- 1sitruunan mehu puristettuna
- 100 gparmesaania
- ½ tlmustapippuria
- 500 gtuorepastaa
Kurpitsapasta uunissa valmistuu näin:
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi.
- Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.
- Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi noin 20 salvian lehteä ja sekoita hieman.
- Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan. Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesaanin kanssa.

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Kesäkurpitsapasta ja suppilovahverokastike – raikkaampi vaihtoehto perinteiselle pastalle!
Kotivinkki

Fenkolipasta on maagisen hyvä yhdistelmä kylmäsavulohta, fenkolia ja piparjuurituorejuustoa
Maku

Raviolit ja voi-pinaattikastike – herkkupasta on valmis kymmenessä minuutissa
Maku

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Maku

Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi
Maku

Pekoni-jyväpasta – yhden kasarin arkiruoka syntyy ilman turhia tiskejä
Kotivinkki

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki