4,5(6)
Kurpitsapasta tekee arjesta astetta ihanampaa – täyteläisessä pastassa ihastuttavat saksanpähkinät ja rosmariini
Kasvis
30 min
Kurpitsapastan ääressä kaikki arjen huolet kaikkoavat. Kurpitsapastan valmistaminen vie vain puolisen tuntia, mutta makumaailma on silti ylellisen täyteläinen. Tätä on pakko kokeilla!
27.11.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsapasta
300 gfettuccine-nauhapastaa
½myskikurpitsa (500 g, noin 3 dl sosetta)
25 gvoita
2valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 dlkurpitsojen keitinlientä
2 dlparmesaania tai grana padanaa (raastettuna)
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
½ tlrosmariinia (hienonnettuna)
1 dlsaksanpähkinöitä
parmesaanilastuja

Kurpitsapasta – ohje:

  1. Kuori ja paloittele kurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kurpitsapaloja kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Ota 2 desiä keitinvettä talteen ja kaada loput pois. Soseuta kurpitsat.
  3. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  4. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia. Lisää kurpitsasose ja sen verran keitinvettä, että saat sopivan sakean kastikkeen.
  5. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet. Kuumenna.
  6. Valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele kurpitsapasta pähkinöillä ja parmesaanilastuilla.

Vinkki!

Keitä tai paahda kurpitsat soseeksi etukäteen, niin pasta valmistuu vartissa pöytään.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo