Kurpitsapasta

50 min
0
0

Kurpitsapasta

Salvialta maistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkurpitsaa (500g käsiteltyä)
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta salviaa
  • 1 kplsitruunan mehu puristettuna
  • 100 gparmesanjuustoa
  • 1/2 tlmustapippuria

lisäksi

  • 500 gtuorepastaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.

Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225 asteisessa uunissa 20 – 30 min, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi n. 20 salvian lehteä ja pyöräytä hieman.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan.

Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä