Kotivinkki

Kurpitsapasta tekee arjesta astetta ihanampaa – täyteläisessä pastassa ihastuttavat saksanpähkinät ja rosmariini

30 min
KA
5
0

Kurpitsapastan ääressä kaikki arjen huolet kaikkoavat. Kurpitsapastan valmistaminen vie vain puolisen tuntia, mutta makumaailma on silti ylellisen täyteläinen. Tätä on pakko kokeilla!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Kurpitsapasta

  • 300 gfettuccine-nauhapastaa
  • ½myskikurpitsa (500 g, noin 3 dl sosetta)
  • 25 gvoita
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 dlkurpitsojen keitinlientä
  • 2 dlparmesaania tai grana padanaa (raastettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlrosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • parmesaanilastuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kurpitsapasta valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele kurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kurpitsapaloja kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Ota 2 desiä keitinvettä talteen ja kaada loput pois. Soseuta kurpitsat.
  3. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  4. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia. Lisää kurpitsasose, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna.
  5. Valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele kurpitsapasta pähkinöillä ja parmesaanilastuilla.

Vinkki!

Keitä tai paahda kurpitsat soseeksi etukäteen, niin pasta valmistuu vartissa pöytään.

MITÄ PIDIT?
5