Kurpitsapasta tekee arjesta astetta ihanampaa – täyteläisessä pastassa ihastuttavat saksanpähkinät ja rosmariini
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kurpitsapastan ääressä kaikki arjen huolet kaikkoavat. Kurpitsapastan valmistaminen vie vain puolisen tuntia, mutta makumaailma on silti ylellisen täyteläinen. Tätä on pakko kokeilla!
KA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.11.2018

Kurpitsapasta tekee arjesta astetta ihanampaa – täyteläisessä pastassa ihastuttavat saksanpähkinät ja rosmariini
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kurpitsapasta
- 300 gfettuccine-nauhapastaa
- ½myskikurpitsa (500 g, noin 3 dl sosetta)
- 25 gvoita
- 2valkosipulinkynttä
- 2 dlkurpitsojen keitinlientä
- 2 dlparmesaania tai grana padanaa (raastettuna)
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlrosmariinia (hienonnettuna)
- 1 dlsaksanpähkinöitä
- parmesaanilastuja
Kurpitsapasta valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele kurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kurpitsapaloja kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Ota 2 desiä keitinvettä talteen ja kaada loput pois. Soseuta kurpitsat.
- Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
- Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia. Lisää kurpitsasose ja sen verran keitinvettä, että saat sopivan sakean kastikkeen.
- Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet. Kuumenna.
- Valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele kurpitsapasta pähkinöillä ja parmesaanilastuilla.
Vinkki!
Keitä tai paahda kurpitsat soseeksi etukäteen, niin pasta valmistuu vartissa pöytään.

Kurpitsapasta uunissa – superhelppo pastaherkku, joka valmistuu kuin itsestään
Maku

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Kesäkurpitsapasta ja suppilovahverokastike – raikkaampi vaihtoehto perinteiselle pastalle!
Kotivinkki

Fenkolipasta on maagisen hyvä yhdistelmä kylmäsavulohta, fenkolia ja piparjuurituorejuustoa
Maku

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku