Maku

Kurpitsalasagne – tuo väriä viikkoon arkiruokaklassikon kasvisversiolla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Kurpitsalasagne on italialaisen klassikon mehevä ja syksyinen serkku! Uunipaahdetuista kurpitsapaloista tehdään sose, joka lusikoidaan lasagnelevyjen väliin vuoroin mozzarellan, pinaatin ja basilikan kanssa.
KA
5
0
Julkaistu: 10.10.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1–2 (1½ kg)hokkaidokurpitsaa
  • 1 isosipuli
  • 2valkosipulin kynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gtomaattisosetta
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1 tlchilihiutaleita
  • noin 3 dlvettä (tarpeen mukaan)
  • 1 rkubasilikaa
  • 50 gbabypinaattia
  • 4 ps (à 200 g/125 g)mozzarellajuustoa
  • 12lasagnelevyä
  • ½ dlkurpitsansiemeniä
Tulosta

Kurpitsalasagne – ohje:

  1. Kuori kurpitsa ja leikkaa se noin 1 × 1 cm kuutioiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Levitä sipulit kurpitsakuutioiden päälle.
  2. Valuta kasviksille öljyä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  3. Siirrä kurpitsat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma, tomaattisose, sitruunanmehu sekä chilihiutaleet. Lisää vettä tarpeen mukaan. Seoksen kuuluu olla puuromaista ja helposti levitettävää.
  4. Levitä kauhallinen kurpitsasosetta voidellut uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä päälle neljäsosa kurpitsasoseesta. Ripottele päälle basilikanlehtiä, pinaattia ja yksi mozzarella revittynä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Lisää pinnalle kurpitsansiemeniä.
  5. Kurpitsalasagne paistetaan 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja pinta on kauniin ruskea.
Kommentoi »