Maku

Kurpitsakeitto

40 min
0
0

Kurpitsakeitto

GL
KA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gkurpitsaa (esim. butternut-lajiketta)
  • 3 dlvettä
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 1/2 rklteryaki-kastiketta (honey & garlic)
  • 1 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsat ja pane kuutiot kattilaan veden kanssa.
Keitä hiljalleen kypsäksi, eli noin puolen tunnin ajan. Lisää yrtit ja anna kiehua hetken ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja teriyaki-kastike ja tarvittaessa ripaus suolaa. Kuumenna keitto ja tarjoa se tuoreen basilikasilpun kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä