Maku

Kurpitsakeitto

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.4
2
Julkaistu: 15.11.2006


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 4500 gkurpitsaa
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 dltuoretta timjamia
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 4 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 kplsitruunaa

Tarjoiluun

  • 2 dlkurpitsansiemeniä
Tulosta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kurpitsa auki ja kaapaise pehmeä sisus siemenineen pois lusikalla. Silppua halkaistu, pesty purjo ja levitä silppu kurpitsan pohjalle. Ripota timjami- ja persiljaniput päälle ja nosta kansi takaisin kurpitsan päälle. Siirrä kurpitsa uunipannulle ja kypsennä noin 1 1/2 tuntia.

Poista yrtit ja koverra pehmeäksi kypsynyt malto irti kuoresta ja soseuta kurpitsan malto monitoimikoneessa. Kaada sose kattilaan, lisää murennetut kasvisliemikuutiot, vesi ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi joko koko ajan sekoittaen tai peitä kattila kannella, sillä kuumentuessaan kurpitsasose roiskuu. Jos kurpitsakeitto tuntuu sakealta, ohenna sitä kuumalla vedellä.

Mausta kurpitsakeitto sitruunasta puristetulla mehulla juuri ennen tarjoilua.

•Voit käyttää kurpitsan sisällä olevia siemeniä. Irrota siemenet rihmoista ja huuhtele ne. Levitä siemenet uunipellille, ripottele niiden päälle suolaa ja paahda uunissa 225 asteessa noin 15–30 minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullankeltaisia.

2 kommenttia