Maku

Syksyn hauskin ilta vietetään kurpitsafonduen äärellä – nappaa vegaaninen resepti!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Uskomattoman herkullinen fondue syntyy kurpitsasta ja cashewpähkinöistä – tätä et uskoisi vegaaniseksi. Dippaa fondueen rapeakuorista leipää ja nauti valkoviinin kanssa.
VE
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 11.10.2022


Reseptin ainekset (3 annosta)

  • 3 pientähokkaidokurpitsaa (yhteensä noin 1½ kg)
  • 100 gcashewpähkinöitä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 3 rklravintohiivaa
  • 1½ tlsuolaa
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • ½ tl(makeaa) paprikajauhetta
  • ¼ tlvalkosipulijauhetta
  • 9salvianlehteä

Tarjoiluun

  • 300 gvaaleaa leipää
Tulosta

Kurpitsafondue – ohje:

  1. Leikkaa kurpitsoista hattu irti. Kaavi siemenet pois ja laita kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes sisus on pehmentynyt.
  2. Koverra kurpitsoista kypsää sisustaa ohut kerros (yhteensä noin 300 g). Jätä loppu sisus kurpitsoihin, jotta ne pysyvät kasassa.
  3. Siirrä kaavittu kurpitsa tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon muut ainekset salviaa lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kaada seos kurpitsoihin. Lisää päälle salvianlehdet ja halutessasi hieman paprikajauhetta koristeeksi. Paista kurpitsoja vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa fondue kuutioidun leivän kanssa.

Vinkki!

Voit tarjoilla fonduen myös kattilasta. Saat tarvittavan määrän kurpitsaa yhdestä 600–800 g hokkaidokurpitsasta.

Kommentoi »