Kotivinkki

Kurkumahummus – ruokapöydän pirteä väripilkku saa väriä ja makua tuoreesta kurkumasta

10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen
Kurkumahummus valmistuu näppärästi ihan muutamalla tehosekoittimen surautuksella. Raastettu kurkuma antaa tahnalle värin lisäksi myös vinkeää makua. Tarjoa esimerkiksi lisukkeena tai tuoreen leivän kera.
VE
GL
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (8 annosta)

  • 1 tkl (310 g/265 g)kikherneitä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 rkltahinia
  • 2 tltuoretta kurkumaa raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Kurkumahummus valmistetaan näin:

  1. Valuta kikherneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  2. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »