Maku

Kurkkusalsa

4 h 15 min
0
0

Kurkkusalsa

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkurkkua
  • 2 kpltomaattia
  • 1 dllehtiselleriä (kuutioituna)
  • 2 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1/4 dljalapenoa (hienonnettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 kpllimettiä
  • 1/2 rklomenaviinetikkaa
  • 4 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Halkaise kurkku ja tomaatit ja poista niistä siemenet. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää joukkoon sokeri. Ryöppää sellerikuutiot nopeasti, siivilöi vesi pois, jäähdytä ja kaada kurkun ja tomaatin seuraksi.

Lisää joukkoon sipuli, jalapeno, valkosipuli ja oliiviöljy. Mausta kurkkusalsa limettimehulla, viinietikalla, korianterilla, suolalla ja pippurilla. Anna kurkkusalsan tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Tarjoa kurkkusalsa huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä