Kurkkusalaatti – suosikkilisukkeen pikaversio on valmis pöytään jo samana päivänä
gluteeniton
vegaani
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kurkkusalaatti maistuu hodarin, burgerin ja lihiksen välissä tai vaikka ihan sellaisenaan herkullisena lisukkeena. Tämä tuorekurkkusalaatti maustuu riisiviinietikkaliemessä vain 20 minuuttia ja on heti valmis tarjottavaksi.

Reseptin ainekset 15 annosta
4kurkkua
1sipuli
Liemi
½ dlriisiviinietikkaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
1 rkulehtipersiljaa
Tuorekurkkusalaatti valmistetaan näin:
- Paloittele kurkut tehosekoittimen kulhoon ja soseuta hienoksi.
- Valuta kurkkusosetta siivilässä tunnin ajan. Ota kurkkumehu talteen kurkkutonicia varten (noin ½ l).
- Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita liemen aineita kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
- Kaada liemi kurkku-sipuliseoksen päälle ja anna maustua 20 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu lehtipersilja.
Vinkki!
Käytä kurkkusoseesta valutettu mehu kurkkutoniciin tai voileipäkakkujen kostutukseen.